The power of Christian Hedman

Onsdag 31/8

Under hela sommaren har jag haft problem med en ömmande bröstmuskel/axel. Jag har egentligen inte kunnat köra tungt utan tröja efter VM i våras, men när jag fått på mig tröjan har jag inte känt något alls.

EM gick faktiskt helt okej. Gick in på 210 och 215 i andra gick lika lätt. Hörde på de sist nämnda lyftet att tröjan började bli sliten när sömmarna knastrade oroväckande mycket. Men den höll ihop.

Det gjorde den dock inte i mitt sista lyft (220). Den upp när jag låg med stången i bröstet, så jag undvek med allra högsta sannolikhet en skada där. Som tur var så klarade ryssen Alexander Gromov sitt sista lyft. Hade jag klarat mitt sista lyft samtidigt som Alexander missat sitt sista så hade jag tagit guldet på lättare kroppsvikt. Så när det blev som det blev så känns det bra att han klarade sitt sista lyft.

 

Här ser ni resultaten från tävlingen: Klicka här!

trasig bänkpress tröja

Så här såg tröjan ut efteråt.

 

Den 19 augusti så var jag iväg till Lund för att tävla på RAW RM i Bänkpress. Frågan var innan hur jag stod till form mässigt. Jag visste att jag hade tränat dåligt utan tröja hela sommaren just på grund av skadan. Men nu när jag smärtan hade gått över så hade jag kunnat köra lite tyngre de 2 sista veckorna innan. Kände mig väl kanske inte jätte stark dagarna innan men på något sätt så hittade jag formen

Ingångslyftet 160 kg kändes lika lätt som det ser ut.

I andra begär jag 165 och det kändes nästan lika bra.

170 kg i tredje och sista lyftet var också bra. Skulle varit roligt med ett fjärde lyft denna dagen, att se hur mycket jag hade kunnat göra. När man ser sista lyftet så känns det som något kilo + hade åkt med.

Jag vann tävlingen och gjorde mest poäng av alla lyftare. Här finns resultat listan: Klicka här!

 

I början av

Onsdag 3/8

EM tävling på Fredag. Åker till Tjeckien idag.

Här kan ni se tävlingen: Web-TV

Här ser ni rankinglistan inför tävlingen: Klicka här!

Torsdag 19/5

Tävlade för två veckor sedan nu på serie 2 uppe i Sandviken. Fick 220 i sista lyftet. Hade lite problem med fotfästet men blötte upp fötterna inför sista lyftet och fick helt annat tryck från bröstet.

Åker på VM nästa vecka och det ser onekligen väldigt tufft ut om man kollar på startlistan.

Anmälda lyftare: Klicka här!

Här kan ni se tävlingen. Jag tävlar torsdag kl 19. Klicka här!

 

Måndag 7/2

Jag tävlade i Borlänge den 29e januari på serie 1. I år har de kommit på den brillianta idén att ER open tävlingen som går i Danmark inte får räknas till serien. Därav två tävlingar inom loppet av en vecka.
Jag vägde lite över den nya viktklassen (74.15). Jag gick in på 210 kg och tog det väldigt lätt. Begärde 215 i andra lyftet och även detta lyft gick väldigt lätt.  Men jag hörde hur tröjan sprakade och förstod direkt att det inte fanns många lyft kvar i den. Eftersom tröjan ändå fungerade så bra på de första lyften så beslöt jag med för att hoppa över sista lyftet för att spara på den till ER Open.
Det var för övrigt väldigt roligt att tävla i Borlänge och klubben är väldigt bra på att arrangera tävlingar.

I lördags var det alltså dags för tävling igen, denna gång i Köpenhamn, Danmark. Jag var lite osäker på hur mycket jag vägde. Men jag hade gått ner lite under natten och kunde väga in på 73,7. Lite dåligt av tävlingsledningen att inte ha någon kontroll våg utanför invägningen. Har invägningen redan börjat är det omöjligt att test väga sig.


Väl när uppvärmningen började så kände/hörde jag hur tröjan sprack upp mera. Direkt blev det ett rätt stort hål och byta tröja var inte att tänka på i det läget. Vi drog istället ner tröjan väldigt försiktigt i första lyftet. Ingången på 210 skulle säkra en bra ingång i tävlingen. Tröjan höll ihop men lyftet blev underkänt. Domarna tyckte inte att jag sträckte ut armarna fullt ut. Blev först förbannad på mig själv för att jag tror det är bara slarv från min sida. Men när jag senare får se videoupptagning från lyftet så måste jag säga att domarna är hårda med bedömningen.
Lyftet nedan:

I andra lyftet så går jag givetvis om på samma vikt och tänker verkligen på att låsa ut armarna ordentligt. Vilket godkänns av domarna:

I det tredje lyftet så får märker jag att formen verkligen är bra. Trots att tröjan nästan är helt slut så kommer jag relativt högt upp. Är övertygad om att jag hade klarat lyftet om tröjan varit hel:

Får tacka den danske lyftaren Louis Preuthun för filmerna

Bänkpresströja

Så här blev alltså tröjan att se ut. Bara att kassera

 

 

Måndag 10/1

Nu har jag inte uppdaterat på ett bra tag. Har haft lite data trubbel men nu ska de bli en mera frekvent uppdatering av denna dagbok. Jag tävlade på sm sista helgen i november. Uppladdningen inför sm var inte den bästa. Magsjuka och sängliggandes veckan före. Efter sjukdommen skulle jag träna de sista passen inför sm. En veckas magsjuka hade satt sina spår. Klossbänk på 210 satt fast i klossen, jag rubbade de inte. Var övertag vid den tidpunkten att jag aldrig skulle kunna få tillbaka någon styrka till tävlingsdagen.
Så med tanke på den ofrivilliga uppladdning inför så är jag jätte nöjd med att jag fick upp 210 kg och tog silver. Nu var Amit Selberg från Sundsvall i en ruskigt bra form så jag kanske inte kunnat rå på han ändå.

Stora Hantlar Extreme Power Gym

Precis innan jag blev magsjuk så var jag till Stockholm och tränade på extreme power gym. Inte allt för stort gym, men väldigt bra. Det fanns allt man kan tänkas behöva. Flera ställningar och hantlar upp till 72.5 kg. Körde ett set bröstpress med dem och de gick faktiskt lättare än vad jag kunde tänka mig.

Jag beställde nya bänkpress tröjor från USA och den ena hann precis komma innan nyår. Jag har testat katana AS länge nu utan att få till några lyft. Därför tänkte jag testa katana SS får se om det är någon skillnad. Så jag var till Borlänge förra veckan och körde några pass. Fortfarande väldigt svårt att säga om jag någonsin kommer kunna köra med den. Denna är inte insydd något alls i armarna än men ändå har jag väldigt svårt att komma ner till kloss. Filmen nedan är på 240 och då blir det snarare för tungt istället.

Den högra filmen är från en maxning i dips. Jag gjorde först 2 reps med 100 kg. Då tänkte jag testa 110 kg i bältet och det gick bra.

 

Måndag 2/11

Filmer från min tävling i Borås. Jag valde samma tröja som jag hade på NM i Bergen. Det fanns lite tryck kvar i den ändå, trots att jag trodde den va helt slut.

Den första filmen visar det första lyftet och jag gick in på 210. Uppvärmningen kändes katastrofalt dålig så jag blev väldigt förvånad när lyftet gick så lätt. Men inte så konstigt att det kändes dåligt när man inte kunde värma på någon riktig ställning. Kom ner lite snett så jag råkade slå i ena säkerhetsställningen men det tror jag inte gav mig någon fördel i lyftet.

I andra lyftet så gick jag på 215. De fick jag ett riktigt bra lyft. Kändes väldigt lätt.

I tredje och sista lyftet så gick jag på nytt svenskt rekord 220.5. Där kände jag att rekord trycket inte riktigt fanns där. Men ändå ett bra försök när jag kollar på filmen i efterhand. Jag tror att med en tightare tröja och en tyngre kroppsvikt kommer jag göra vikter en bra bit över 220. Nu vägde jag endast 73,6.

Torsdag 6/10

Nu ser jag att det är väldigt länge sedan jag uppdaterade min dagbok. Var uppe i Borlänge för några veckor sedan och testade superkatana AS. Jag vet inte vad det är men jag har jätte svårt att få till det med den tröjan. Det kanske är för lite vikt på stången? Jag vet faktiskt inte.

Några filmklipp från borlänge träningen. Den första filmen är ett hyfsat försök på 175 kg utan tröja. Kanske inget jätte stopp. Det kändes ändå rätt länge som jag kunde ta den. Filmen imitten är med superkatana. Som synes har jag jätte svårt att komma ner. Vikten är 220kg.

Den tredje och sista filmen är 230 kg. Då kommer jag faktiskt ner och upp också. Men jag måste träna mycket mera med denna tröjan innan jag kan ha den på någon tävling. Stoppet blir väldigt kort och det känns som huvudet ska sprängas när stången ska gå ner sista biten mot bröstet.

Körde lite dips på gymet igår. Jag har gjort 1 rep på 100 kg förut så nu tänkte jag prova. Det gick mycket bra och jag gjorde en relativt lätt 2a. Kommer nog testa 110 kg nästa gång det är tunga dips på programmet.

forbredeleser dipsforbredeleser dips 2dips

 

Onsdag 25/8

Har dragit på mig någon konstig förkylning precis innan nordiska. Hade feber igår men mår helt okej idag. Skönt att man inte blev sjuk under en längre tid. Frågan är bara om det kan påverka styrkan till helgens tävling. Hade ingen större matlust igår.

Onsdag 18/8

EM blev ingen bra tävling för mig. Jag gick in på 210 och gjorde visserligen inte bort mig på den vikten utan satte den relativt lätt. Gick på 217,5 i andra lyftet och fick inte upp någon riktigt bra brygga. Jag lyckades inte heller låsa ut vikten. Nu inför tredje omgången låg jag på en bronsplats. Frågan var nu om jag skulle säkra bronset eller om jag skulle försöka på guldvikten. Inget svårt val för mig med tanke på att jag har två silver sedan tidigare. 220 kg fick bli vikten på sista lyftet. Nu låg jag riktigt bra men hade inte riktigt styrkan för dagen. Nu visade de sig att det hade ändå inte räckt till guld för att finnen som vann tävlingen gjorde 222,5 i sitt sista lyft. Även fransmannen klarade sitt sista lyft och petade därmed ner mig på en 4e plats. Riktig stolpe ut för mig alltså.

Resultat: Klicka här!

Nu väntar nordiska i Bergen Norge nästa helg. Jag såg att jag var ensam i min klass. Måste erkänna att jag tycker det är lite konstigt att Norge, Finland eller Danmark har någon lyftare i 75 kg klassen att skicka.

Anmälda lyftare: Klicka här!

Måndag 9/8

Sommaren har gått fort och jag har inte uppdaterat denna dagbok speciellt mycket. På fredag tävlar jag på EM i Bratislava. Träningen har gått väldigt bra och jag hoppas kunna köra med samma tröja som jag använde på VM.

Här kan ni se rankingen inför EM: Klicka här!

Tävlingen webb sänds och jag börjar tävla kl 13 på fredag. Klicka här för att komma till webb sändning!

Måndag 14/6 VM Brons

VM i texas gick bra. Placeringen är jag jätte nöjd med. Min första VM medalj.

Jag vägde in på 74.6 och gick in på 210 kg. På uppvärmningen var det svårt att komma ner till bröstet och de kändes faktiskt inte alls sådär jätte bra om jag ska vara ärlig. Men första lyftet på tävlingen var nog det lättaste lyft jag någonsin gjort på den vikten, riktigt bra fart upp efter press signalen. Till det andra lyftet så höjde vi stångens vikt till 217,5 och drog ner tröjan lite för mycket. Resultatet av de gjorde att jag fick en dålig träff i bröstet och inte riktigt orkade låsa vikten. Nu var frågan om jag skulle höja stångens vikt till sista lyftet eller om jag skulle gå om på samma och satsa på bronset. Vi stannade på 217,5 och denna gången fick jag en helt annan träff. Lyftet kändes riktigt komfortabelt. Kändes som minst 10 kg till skulle gå.
De enda man är lite besviken på efteråt är de andra lyftet. Silvret gick på 225 kg och som de sista lyftet kändes så hade det inte varit någon omöjlighet.
Men i helhet är jag jätte nöjd med brons.

Här är en länk till min klass:

http://www.powerlifting-ipf.com/fileadmin/data/results/2010/World_Open_Bench_Press/Men/scoresheet.htm

Här är en länk till videoupptagning från tävlingen. Mina 2 lyft på 217,5 är med:

http://www.ustream.tv/recorded/7228923

1. Hara Michael 232,5 kg
2. Poykio Janne 225 kg
3. Hedman Christian 217,5 kg

Grand Canyon

Några utav oss åkte vidare en vecka på semester. Här är från Grand Canyon. Från vänster: Fredrik Svensson, Fredrik Jäder, Cecilia Öberg, Joakim Lakso, Michael Gradin, Marcus Hirvonen och Christian Hedman.

Onsdag 31/3 Träningsläger i Borlänge

Har varit i Borlänge på ett litet träningsläger från fredag förra veckan fram tills igår. Jag har precis fått hem en ny bänkpresströja som jag beställt av Fredrik på Powerzite. Den nya tröjan kom precis i rätt tid för den gamla (som jag hade på ER open i danmark) sprack upp helt igår och den är bara att slänga.

Som tur är så har jag någon tröja till att ha som reserv tröja bakom den nya. Hann köra ett pass med den nya tröjan men bara till högsta kloss. Jag ska nog köra några pass till innan jag påfrestar tyget i den.

Här nedan är två lyft från igår med en gammal tröja. Den vänstra är 220 kg och den högra är 230. Båda lyften kändes helt okej men det är väl kanske inga super stopp.

Tisdag 9/3 VM i Texas

Träningen går fortfarande väldigt bra, jag tror att mina tröjpass som jag kör nu minst en gång i veckan är väldigt bra. Jag får ett helt annat självförtroende i de lyften.

Tränar nu inför VM som går i Texas mellan 24-29 maj. Nya träningsfilmer kommer framöver.

 

Söndag 31/1 Svenskt rekord på ER-Open

Under lördagen tävlade jag i Danmark på ER-open. Jag bestämde mig tidigt i höstas att jag skulle försöka vara med på denna tävling. Ryktet sa att tävlingen skulle hålla mycket hög klass arangörsmässigt samt att många bra lyftare åker dit år efter år tyder på att det stämmer. Det enda som jag tycker var lite dåligt var att man hade uppvärmningen en trappa ner och därifrån fanns det ingen ljud/bild upptagning, så man hade ingen aning om vad som hände uppe på tävlingen. Annars var allt kanon.

Jag gick in på 210 kg och hade väl egentligen som mål att testa på nytt nordsikt rekord (220,5). Men jag vet inte riktigt vad som hände. Lyftet kändes verkligen jätte tungt och att jag skulle kunna lägga på 10 kg till kändes avlägset. (lyftet nedan)

Eftersom första lyftet kändes lite sådär så gick jag på 215 i andra lyftet. Detta är en vikt jag har gjort förut så de ska inte vara några problem. Nu fanns det även domare som har behörighet att dömma svenska rekord. Jag får verkligen perfekt träff och lyftet känns betydligt lättare än ingångslyftet.(Lyftet nedan)

I sista lyftet så tänkte jag satsa på att slå det nordiska rekordet men nöjde mig med 220 kg och en tangering av det gamla. Men när man ser lyftet och tänker på känslan som jag hade då, så hade nog inte 0,5 kg till på stången varit några problem. (lyftet nedan)

 

Måndag 30/11 SM Guld

Formen höll i sig och det gick väldigt bra på helgens tävling. Jag gick in på 205 och hade väldigt svårt att komma ner till bröstet. Men när väl detta var gjort och jag fått press signal var det inga problem att komma upp. Det största hotet för mig i tävlingen var givetvis förra årets vinnare Amit Selberg som startade tävlingen på 207,5. Han bommade de lyftet. (Mitt första lyft nedan)

Mina coacher missade att lämna in ny vikt åt mig till omgång 2, därför var jag tvungen att gå på 207,5. En vikt som egentligen är helt meningslös med tanke på att Amit väger mindre än mig. Denna gången hade jag betydligt lättare att komma ner till bröstet och styrkan upp fanns också. Detta var kanske tävlingens bästa lyft för min del. Amit gick om och bommade även detta lyft. (Mitt andra lyft nedan)

Nu återstod bara sista omgången och mina coacher hade satt vikten till 212,5 kg. Amit gick om på 207,5 och klarade denna gång. Såg ut som ett väldigt lätt lyft. Nu var alltså pressen på mig. Nu var ju mitt lyft på 207,5 bara silver, och varför inte mina coacher ändrade vikten till 210 kg i de ögonblicket är något jag inte förstår än idag. Men de måste ha sett vilken bra form jag var i och gjort bedömning utifrån de. För upp kom vikten. (mitt tredje lyft nedan)

Måndag 9/11 Träning inför SM

Nu inför SM har jag bestämt mig för att köra med tröja minst en gång i veckan. Förra veckan körde jag upp till 205 kg och gjorde några singlar på den vikten. Idag var det dags för ännu ett tröjpass och vikten stannade idag vid 210. Vikten kändes väldigt bra och jag känner att det går väldigt bra just nu. Det är skillnad på självförtroende med tröja nu jämfört med för något år sedan. På lördag är det dags för nästa tröjpass och har tänkt snäppa upp vikten till 215-220 kg då. SM kommer gå i Sundbyberg den 29/11, så det närmar sig verkligen.

Lördag 17/10 ÄNTLIGEN!

Idag var det alltså dags för min tävling i Falköping, och äntligen fick jag till en riktigt bra tävling. Hela tävlingen rakt igenom kändes kanon och alla lyft kändes lätta. Gick in på 200 och fick ett väldigt bra lyft. Gick därefter direkt på 210 (vänstra filmen nedan) och det var nästan lika lätt lyft. I sista gick jag på 215 (högra filmen nedan) och inte ens den vikten kändes som max denna dag.

Nu gäller det att försöka fundera ut vad det är som jag har gjort under den senaste tiden som varit så bra för mina resultat. Något jag tror är en bidragande orsak är tröjpassen, som blivit betydligt flera.

 

Fredag 9/10 Tävling närmar sig

DM tävlingarna närmar sig. Min klubb ska tävla i Bollnäs men jag känner att det blir lite väl lång resa för mig om jag ska dit. Därför så tävlar jag i Falköping den 17e, eftersom detta blir utanför mitt egentliga distrikt så blir jag utanför själva DM tävlingen men klubben får ändå räkna min tävlingspoäng till serien.

Jag körde tröja i lördags och ska även gå på det imorgon. Gött nu när Patrik börjar komma tillbaka och vi kan köra ett pass i veckan tillsammans.

 

Måndag 14/9 Speedpress!!!

Under fredagen så tävlade jag Serie 3 i bänkpress på Slottskogsvallen i Göteborg. Vi var bara 3 bänkpressare som var med, och vi skulle få börja före styrkelyftarna. Jag var siste lyftaren ut av oss 3 som tävlade. Jag gick in på 195, fick den helt fel men kämpade upp vikten. Ett riktigt skit lyft!! Men nu hände något konstigt. Något man aldrig trodde man skulle få uppleva på en riktig tävling. Direkt när jag gått av podiet ropar de in förste lyftaren igen. Detta betyder alltså att de inte är någon paus mellan omgångarna trots att vi var så få. Det betyder också att det är min tur att lyfta någon minut senare. Jag gick på 205 och bommade i båda sista lyften. Var nära att komma upp på sista försöket, men svårt när man är helt slut redan innan lyftet. Man tränar knappast att lyfta så tungt som möjligt under så kort tid som möjligt.

När min coach frågade om det inte skulle vara någon paus fick han till svar av speakern/tävlingsledningen att så var inte fallet utan detta var en styrkelyftstävling. Jag fick uppfattningen av att de ville köra igenom bänkpressen så snabbt som möjligt. Något de lyckades med. Min tävling var över på ca 5-7 minuter. Tänk om jag hade varit själv. Då hade jag inte ens behövt rest mig från bänken mellan lyften!

Efter tävlingen pratade jag med en domare från Borlänge som förklarade att är det 5 personer eller mindre i en grupp så ska det vara 3 minuters paus. Detta kom väl inte som någon större chock för mig men att inte Göteborgs klubben kände till de var mycket konstigt.

Med facit i handen så hade det varit betydligt bättre för mig att kört ett bra träningspass med tröja på Träningskompaniet istället.

 

 

Söndag 16/8

Här kommer film på mina 2 sista lyft på EM.

Måndag 10/8

Nu har jag kommit hem från EM tävlingen. Är väl inte super nöjd med min insats. Jag gick in på 200 som jag hade gjort lätt vid flera tillfällen under sommaren. Nu fick jag en sänkning efter pressignalen och alltså därför 3 röda. Gick om på samma vikt till omgång 2 och denna gång gick det betydligt bättre. Godkänt 2-1. Den röda lampan fick jag på grund av att foten släppte och gled på golvet vid press ögonblicket. Men nu hade jag bara ett lyft kvar och såg att bronset låg på 212,5. Så vi begärde denna vikt på stången och fick ett bra försök på vikten. Denna gång gled båda fötterna och jag tappade lite brygga. Kommer lägga in film på lyftet här på sidan inom några dagar. Jag stannade alltså på ingångsvikten 200 kg och blev 5a med det resultatet.

EM reslutaten kan ses här: (Klicka här)

starka grabbar

Eftersom man inte har någon bild från pallen att visa upp så får denna läckra poserings bild tala istället. Från vänster Mikael Jaldefors, Fredrik Jäder och jag.

Cahling

På träningskompaniet tränar Andreas Cahling nu under sommarhalvåret. Andreas har en gedigen meritlista som bodybuilder från de större tävlingarna på 70-talet och är imponernade hård i kroppen fortfarande!! Mer om Andreas kan ni läsa här: www.andreascahling.com

Måndag 13/7 EM närmar sig!!!

Nu har jag haft några veckors semester i Kroatien och dalarna. Semestern i dalarna innebar en hel del träning. Jag har bestämt mig att åka på EM i bänkpress som går i tjeckiska staden Frydek-Mistek.

Ranking listan ser ut så här: (Klicka här)

Det är alltså lite drygt en månad till tävling och jag testade förra veckan att köra med tröja. Känner jag mig som jag gör i dagsläget när det är tävlingsdax går jag in på 200 kg.

Det blev 2 tröjpass förra veckan. Ett lite lättare där jag stannade på 200 och gjorde några singlar. De tyngre passet landade på 210. Hoppas verkligen jag kan få ut det även på tävling denna gång.

Här ovan är filmklipp från det första passet. Det högra lyftet får jag betydligt bättre träff på. Beror nog på att jag har betydligt lättare att komma ner till bröstet på det lyftet.

Söndag 31/5 VM gick bra!

Min vm tävling är nog den bästa jag gjort någonsin. Fick till väldigt bra lyft trots att jag vägde så pass lite (73.71). Ingången på 195 var verkligen klockren och det kändes redan där att man hade lite extra krut denna dag. Gick därefter på 207.5 i andra lyftet och de kändes väldigt lätt på armarna. Fick väl inte riktigt till en bra slutpress på vikten men starten var riktigt bra och jag kunde utnyttja farten. På sista gick jag 215 för en bronsplats. Tänkte då göra precis som på 207,5, alltså att utnyttja farten från bröstet. Men denna gång dröjde press signalen väldigt länge och jag fick inte alls samma fart i starten. Sen gjorde fransmannen 225 i sitt sista så det hade ändå inte blivit något brons på 215. Jag slutade på en 5e plats.

Resultaten från VM (klicka här)

Här är film på 207,5 kg lyftet.

 

Måndag 25/5 VM närmar sig

På onsdag åker jag till Luxemburg för VM i bänkpress. Jag tävlar på tordag kl 18:00 men har inte hittat någon sida som direktsänder tävlingen. Åkerkommer med länk om jag hittar någon.

Formen känns bra. Har ju sedan förra tävlingen bestämt mig för att köra med gamla tröjan. Har sytt in den ytterligare lite i armarna. Testade att gå upp på ingångsvikt i lördags och de kändes väldigt bra, även uppvärmningen utan tröja kändes som de skulle. Går till gymet imorgon och kör väldigt lätt någon halvtimme för att sedan stretcha genom kroppen ordentligt.

Kommande Action film!!!!

Söndag 3/5 Gamla tröjan

Idag tävlade jag i Sandviken. Det var ju idag som det skulle testas katana tröja. jag gick in på 195 kg med den gamla tröjan och det var bland de lättare lyften jag gjort på mycket länge. Sen böt jag i andra lyftet till Katana och gick på 200. Kändes allt annat än bra med den och jag hade skit svårt att komma ner trots att vi knappt drog tröjan något alls. I sista lyftet gick jag på 210 och de lyftet gick än mer sämre. Sandviken hade sparat in på matta/spånskiva under bänken så underlaget var väldigt halt. Att fötterna rörde sig gjorde också att bryggan försvann helt i ryggen och det bidrog ju i allra högsta grad att lyften blev sämre.

Fredag 1/5 Tävling söndag

Förra helgens träningsläger gav väl ingen större klarhet i vilken tröja det blir på VM eller på söndagens tävling i Sandviken. Jag tror att jag börjar helgens tävling med den gamla nxg+ tröjan och byter sedan till katana.

Har sett anmälningslistan till VM. Ser onekligen tufft i de flesta klasser, och framför allt 75an. Jag är rankad som 15:e man. Här är länk till anmälningslistan: (klicka här)

Torsdag 23/4

Ska på träningsläger till helgen uppe i Sundsvall. Det ska bli intressant att testa tröjan igen. Får jag den inte att fungera denna gången får jag nog helt enkelt spola den till nästa veckas tävling. Då kör jag på den gamla nxg+ tröjan till VM också. Super katanan är på tok för osäker i nuläget att använda på en sådan viktig tävling, men som sagt så bestämmer jag mig efter helgen.

 

Kolla in Frillesås bandylags Fystränare. Ser ut som han käkat några tårtor före korttagningen: (klicka här)

Junior världsrekord JNM jönköping 2004. Härligt minne.

Onsdag 15/4

Under påskhelgen var mamma och pappa ner till Kungsbacka och hälsade på. Passade då självklart på att köra ett pass med nya tröjan. Upplever den fortfarande väldigt svår men får man till lyftet bra så blir lyften väldigt lätta. Ska bli intressant att testa tröjan på landslagslägret i slutet av denna månad. Varför den inte fungerar ibland är för att det är jätte lätt att dra ner den för långt och då har jag på tok för lite vikt på för att komma ner. Men får man den perfekt dragen, plus att man får till en bra brygga så får man klockrena lyft.

Tryckituttarna

 

 

Tisdag 31/3 Borlänge

Körde upp till Borlänge under fredagen och det var tur att jag inte bytt till sommardäck på bilen. Det var mycket snö på vägen och trafiken på motorvägen gick i 50-60 km/h. Tur att man inte hade någon direkt tid att passa.

Körde med Katana tröjan i lördags och fick till 4 riktigt bra lyft på 200 kg, varav det första var klart bäst. Man fick en riktigt bra känsla redan vid avlyftet och hela lyftet blev väldigt komfortabelt. Kändes som tröjan satt som den skulle denna gång och nu gäller det bara att få till det under flera pass. Ska köra ett pass med tröjan igen imorgon, innan resan går tillbaka mot götet.

snovader

För er som missade eller vill se igen när jag var med på Misses Lista kan göra det här:

Misses lista (klicka här)

 

Måndag 23/3 Ny ställning

Åker till Borlänge i slutet av veckan. Ska försöka få ihop till minst 2 tröjpass. Blir där i nästan en vecka.

Eleikoställning Hantlar

Träningskompaniet i Kungsbacka har nu fått hem den nya ställningen. Det är även nya hantlar som väger 80 kg som tyngst. Helt sprillans nya Eleikovikter och stång är också inköpt. Detta är verkligen hur bra som helst. Nu blev detta gym direkt det bästa i Göteborgsområdet, enligt mig. Hantlarna har 10 kg skivor vilket gör att det är bra mycket större än de som ligger i hantelstället. Det är alltså de nya hantlarna som ligger golvet. Ska bli mycket intressant att köra ett tungt bröst pass med dessa hantlar. Måste säga att känslan i Eleikos ställning är nästan skönare än i ER-Equipment. Men det kanske beror på att denna var helt ny. Samt att stången också är helt ny och inte känns direkt slö gör ju också sitt till.

Onsdag 4/3 Träningssugen!!

Har kört på bra hela denna veckan, och man har haft ett enormt träningssug. Ingen förkylning i närheten och träningen går riktigt bra. Körde en 3a på 140 kg idag i bänkpress och det kändes mycket bra trots deras skräpställning. Även en 3a på 80 kg i dips kändes bra. Problemet jag har i dipsen på nya gymet är viktskivorna. De är på tok för tjocka så man har väldigt lätt att klämma sig på insidan av låret när man ska gå upp eller ner från övningen. Samt att kedjan inte räcker till några max vikter.

Hantlarhantlar2

Lite halvsuddiga bilder kanske. Men skönt att de har lite tyngre hantlar på nya gymet. Men man ser nästan på bilderna att bänken är riktigt dålig. Faktiskt riktigt obehaglig att ligga på också men som sagt hantlarna är bra.

 

Måndag 2/3 Träningskompaniet

Nu har jag inte kunnat skriva på bra länge. Har flyttat och inte haft tillgång till internet. Numera bor jag i Kungsbacka. Eftersom jag flyttat så har jag även bytt gym, det blir för långt att åka till Slottsskogen varje dag.

Träningskompaniet heter stället som jag kör på nu. Ett gym som skulle bli riktgit bra om de köpte in en riktig ER ställning. Så som det är nu kör jag allt på de gymet utom de tyngre bänkpassen, som blir tillsammans med Patrik på slottskogen eller kristinedal.

Har haft möjlighet att testa nya super katana. Liksom de andra katana tröjorna är den verkligen svår att bänka i. Ligger man runt 200 blir lyften verkligen knöliga och inte alls så fina. Om man nu ens kommer ner till bröstet. Men lägger man på mera och får bra träff så kan det faktiskt fungera. Det enda problemet jag har är att jag får så förbaskat ont i axlarna dagarna efteråt.

Jag var med och tävlade på Göteborgs cup i början av februari. Detta blev ett riktigt bottennapp för min del. Flytt med ommålning av nya lägenheten veckorna innan tog knäcken på mig, och jag hade inte mycket styrka kvar i kroppen.

Här ovan syns från första passet med super katana tröjan. Jag gick först på 210 och tvekade på vägen ner. Blev ett riktigt skit lyft och jag la den på magen. Höjde till 220 (den högra filmen). För första gången med denna tröjan så kände jag att jag kunde bestämma lite. Dock var vikten lite för tung. Gick därefter på 210 (den vänstra filmen) och fick till ett riktigt bra lyft. Lite kort stopp dock.

Dessa filmer var alltså filmade före flytten med målning. :)

 

Tisdag 18/11 Nöjd trots silver på SM

SM i bänkpress avgjordes på Cozmoz i Borlänge under helgen. Det var klart redan innan att guldet skulle stå mellan mig och Amit Selberg Östersunds AK. Jag startade tävingen med ett lyft på 195 kg. Kändes inte riktigt okej även fast lyftet gick väldigt lätt. I andra valde jag att gå på 200 som jag tycker gick betydligt lättare. I sista var jag i fundersam vad jag skulle gå på. 202,5, 205 eller rentav 207,5. Det blev tillslut 205. Jag visste att Amit gjort 202,5 som mest på tävling förut och med tanke på att jag hade tyngre kroppsvikt var jag tvingad att lyfta mera. Så jag valde 205 i sista. Det blev helt klart det bästa lyftet på hela tävlingen. Jag hade bra fart från bröstet och pressade ut den hela vägen. Men dessvärre för min del så gjorde Amit samma sak på den vikten. Jag är ändå nöjd med årsbästa och silver.

Själva tävlingen var den bästa jag någonsin tävlat på. Rikigt häftig lokal med ljud å ljus. De som arrangerar sm nästa år får svårt att väga upp till detta.

205Prispall

 

Torsdag 30/10

Var till Eskilstuna förra helgen på träningsläger. Det var inte så mycket träning utan mera information och uppstart. Men lägret var mycket givande med kostrådgivning för styrkelyftare av Anki Sundin. Även träningstipsen vi fick av danska landslagstränaren Johan Westerberg var bra.

Under lördagen så fick blev det lite träning och jag testade katanan (igen) denna gång dock bara till kloss. Som vanligt så känner man sig riktigt stark med denna tröja ner till klossen. Var upp på 230 denna gång. Det var dock väldigt hög kloss. Men fick en fin press på 210 på lite lägre kloss

Åkte tåg till lägret. Tänkte lyxa till det lite så jag bokade biljetter i första klass. Resan från Göteborg är inget att säga om. Jag hade min dator med mig och vagnen hade internet. Men på tillbaka resan fick jag åka med en vagn som jag tror åkt mellan stockholm å Göteborg sen tidigt 70-tal. Det fanns inte ens el uttag så man kunde ladda mobilen eller datorn. De tycker jag inte ska få kallas första klass. Vad är första klass egentligen? Att det är mjukare stolar?

Enligt mig borde första klass bla innehålla internet, större mellanrum för fötterna, lätt klädda damer, el uttag.

Ser framemot nästa träningsläger som säkerligen kommer innehålla mera träning.

Söndag 19/10

Jag har nu inte skrivit på pinsamt länge ser jag. Åkte alltså till Borlänge under föregående vecka för att träna bra och avsluta med att tävla på DM. Under måndagen så testade jag att köra med Katana tröjan. Får det inte att fungera med denna modell heller. Men man får nog ha lite mera tålamod och köra in den under betydligt längre tid.
Hade ju en liten förhoppning att kunna använda den på DM men det vara bara att glömma. Liksom den andra Katana modellen fungerar den mycket bra till kloss men när stången ska hela vägen ner till bröstet så får man ingen bra press.
På DM så körde jag nu med en gammal NXG+ tröja som är relativt sliten. Men det är en tröja som jag känner mig relativt säker med. Ingång 190 var inga problem även fast vikten stretade emot lite. 200 kg i lyft nr 2 kändes betydligt lättare. Kände att jag fick bra fart från bröstet. I sista lyftet testade jag 210 som inte gick hela vägen denna dag. Men det var skönt att får till ett lyft på vikten och att det inte var långt borta. Med bättre tröja och bättre toppning till SM så kommer vikterna att komma.
210 kg DM

Laddar för sista lyftet på DM.

Onsdag 1/10 Buktryck

Formen är på gång nu. Jag körde bänk i söndags och var upp på 165 kg. Körde med Patric i Kristinedal. Alltid bra med träningskompis så man kan köra lite tyngre. Synd bara att vi jobbar helt olika tider.

Kommer köra i Borlänge hela nästa veckan med en tävling som avslutning på veckan. Har förhoppning om att köra med nya katana tröjan på tävlingen. Så redan på måndag ska jag försöka få ner stången till bröstet.

Torsdag 18/9

Nu var det länge sedan jag skrev något i denna dagbok. Men jag har börjat köra på rätt bra nu inför SM med en ny Katana tröja. Har haft den på mig 2 gånger nu och de känns precis som det brukar göra med katana. Alltså jätte bra på klossen. Nu har jag inte kommit ner till bröstet än vilket inte är speciellt konstigt när man haft den på sig så få gånger. Men de är väl tänkt att jag ska ha gjort det fram till DM i oktober då tröjan ska testas på tävling.

Fredag 15/8 EM silver

Det blev ett silver på EM i Bratislava för lite drygt en vecka sedan.
Det var väldigt varmt i Bratislava och jätte fint väder växlades med åska och regn. Vilket i sin tur gjorde att idrottshallen som var utan luftkonditionering blev väldigt varm. Jag som i vanliga fall inte brukar svettas särskilt mycket blev genomsvettig rätt snart. Uppvärmningen gick bra och jag värmde till 195 kg till 22mm kloss. Ingången på 195 kg kändes väldigt bra och jag fick bra fart i lyftet. 3-0 godkänt. Janis Stehlmas från Lettland gick också in på 195 kg och klarade. Andreas Zeilinger och Gerard Vallazza båda från österrike gick båda in på 192,5 kg.
Omgång 2 begär jag 200 kg och får ett riktigt bra lyft. Fick bra fart från bröstet och hade inget problem med att trycka ut lyftet hela vägen. Janis begärde 202,5 och får upp vikten men med lite saxning så underkänt.
Omgång 3 så begär jag 202,5 kg. Janis klarar omförsöket och sätter pressen på mig. Jag får en bra start från bröstet men kan inte låsa ut den. Det är så pass nära att de känns som man bara hade behövt vinkla handlederna. Så guldet gick till Lettland och silver till mig. På bronsplats kom Andreas Zeilinger.

Under denna vecka och nästa vecka har jag lite semester och vilar nästan helt från träning. Åker på söndag till Turkiet så jag tror inte det blir jätte mycket träning då heller. Men välbehövlig vila för min del som har tränat hårt under hela året.

EM Truppen

SilverCrille

Lördag 26/7

Det blev aldrig någon träning i Gävle men jag var hem till Borlänge och körde med den nya tröjan. Gjorde väl egentligen bara ett lyft hela vägen ner och det var på 200 kg. Lyftet var rätt knöligt på vägen ner men upp gick den lätt. Dagen efter körde jag lite kloss bänk med Katana och Jens Langörgen som är en van bänkare med just katana sa att jag jag hade fel modell med tanke på min bänkstil. Jag bänkar med armbågen ut från kroppen och då ska man ha SS modellen och inte AS som jag har. Detta är något som jag kan prova till hösten. Jag tror att det kan komma några extra kilon om man får det att fungera.

Fighting Face FarsaKlossbank

 

Torsdag 10/7 Köpt nå vykort?

Gick på lite tyngre vikter denna vecka. Gjorde 2or på 155 i tisdags för att sen på onsdag träna på ett nytt gym borta vid Kristinedal. Det var Patric som sa att det skulle vara bra. Jag blev faktiskt positivt överraskad när jag kom dit. De hade en nästan ny ER ställning med tillhörande safe rack. Det som var lite synd var att vikterna var av något billigare märke och någon stång som kändes riktigt super hade de inte heller.

Igår så slog jag en vurpa här hemma i lägenheten. Tog emot hela fallet med vänster knä.. Det kändes faktiskt lite idag när jag körde bänk på gymet. Men skulle tro att det går över på någon dag. Hur jag kunde ramla vet jag nog inte riktigt.. Har väl egentligen inget att skylla på :)

Får se om det blir träning i Gävle under någon av kommande veckor. Skulle vara bra att få in rätt många tröjpass innan EM.

 

Söndag 29/6 Med lite tur kan man få lite kammben...

VM gick inte så bra som man hade tänkt sig. Vägde in på 73.9 och hade 195 kg i ingång. Fick väldigt dålig fart i lyftet. Men 3-0 godkänt.

200 kg i andra lyftet hade om möjligt än sämre fart än ingångs lyftet. Bom i det och jag begär 202,5 i tredje och sista. Jag kände att Brons vikten på 212,5 var övermäktig för mig denna dag. Det var även 202,5 och jag landade på en åttonde plats med ingångsvikten. Detta lyftet var mycket bättre än 200 lyftet. Jag fick bra fart men hade inte styrkan att låsa den för dagen. Hade jag klarat de lyftet hade jag landat på en 4e plats, så det var en relativt jämn klass. Vann gjorde tysken Marcus Schick på 242,5

Jag är givetvis missnöjd med tävlingen. Det är något som jag måste göra fel under de sista veckorna eftersom jag kan ta dessa vikter lätt under träning.

Jag har grubblat mycket på detta efter tävlingen och de enda logiska jag kan komma fram till är att jag går ner i vikt inför tävling. Men när jag tränar med tröjan väger jag alltså något kilo mera. Detta gör ju också att tröjan töjs ut lite extra. En annan faktor som man inte får glömma är att det kanske helt enkelt inte var min dag.

Nu blir det lätta vikter i den närmaste veckan. Men sen måste jag upp på vikter igen. EM är om 5 veckor. Under dessa veckor ska jag försöka få in flera tröjpass. Tror jag ska göra ett nytt försök med Katana tröjan.

Tisdag 24/6 VM närmar sig på allvar

Imorgon åker jag till Prag för VM i bänkpress. Det har kännts mycket bra på slutet. Hoppas man har lyckats pricka in formen. Jag väger ca 74 kg så de känns också rätt lugnt.

På torsdag kväll efter kl 18 går jag in och lyfter. För er som vill se tävlingen kan gå in på denna länk http://tv.ronnie.cz/live

 

Söndag 15/6 Det brinner i skogen!

Nu var det länge sedan jag skrev... Men jag var iaf till borlänge under förra veckan på träningsläger och körde med tröja för fullt. På torsdagen testade jag 38 och gick på både 195 och 200. Båda lyften kändes inte bra. Ingen bra fart i något av dem. Men ska man rangordna lyften är 200 lyftet klart de bästa.

Senare på söndagen (för en vecka sedan) körde jag den gamla 40 tröjan. Jag gick på precis samma vikter som under torsdagen. 195 och 200 praktiskt taget flög upp. Det kändes riktigt bra och det är nog tröjan som jag kommer köra med på VM.

 

Måndag 2/6 Härligt Väder

Det går inte att klaga på vädret just nu. Strålande sol i stort sett varje dag. Eller klart att man kan klaga om man skulle gilla regn... Men jag klagar iaf inte.

Denna vecka vänder jag lite på träningen. Brukar alltid börja veckan med bröst/axlar. Men åker till Borlänge i slutet av veckan så jag växlar lite pass. Idag vilar jag för att imorgon köra rygg. På de sättet så får jag in de viktigare passen i Borlänge.

 

Torsdag 29/5 Jack is a fast lizard...

Denna veckan har träningen gått bra. Under måndagen så blev det ingen styrketräning. Jag körde först brandbil i Göteborg och kungsbacka för att lära mig gator därefter jobbade jag natt.

Men tisdagen blev starten på en ny träningsvecka. Ska under slutet av nästa vecka åka till Borlänge och se om jag kan få till några lyft med tröja.

Torsdag 22/5

Igår körde jag klossbänk. Jag var upp på 190 kg, visserligen var klossen rätt stor men det kändes bra.
Efter passet så rullade och stekte 2 kg köttbullar. Jobbigt med gott. :)

Idag så var det rygg på schemat. Jag har känt lite smärta bak i ryggen när man kört marklyft tidigare i vinter. Det brukar gärna förstöra hela passet, tränings suget försvinner när det inte känns bra. Men idag kändes det inte alls och det blev genast roligare att även köra ”byggar” övningarna efteråt. Så det var nog ett av de bättre rygg pass jag kört på länge.  

Onsdagen slutade på ett riktigt bra sätt. Jag låter bilden tala.

Manchester United

 

Torsdag 15/5

Jag tävlade i helgen som var. Tävlingslokalen var väl inte den bästa, extrem värme och jätte dålig luft. Jag har t.o.m. pratat med publik som inte orkade se hela tävlingen för det var så kvavt. Visst är det skönt när det inte är kallt just för skaderisk och så men det får gärna vara lite genomströmning på luften.
Är väl inte helt nöjd med tävlingen. Kände redan på uppvärmningen att det inte var riktigt min dag. Jag körde med den nya tröjan (38an). Hade lite problem att komma ner på 190 kg i sista uppvärmningslyftet.
Så 195 kg som ingångsvikt var helt perfekt. Inga som helst problem att komma ner. Därefter gick jag på 205 och bommade. Kom helt fel och gav upp rätt snabbt. Gick om på samma i sista försöket. Detta kändes riktigt bra. Men som sagt så var det inte riktigt min dag idag. Har aldrig kört med så långa stopp som jag var tvungen med att göra på denna tävling. Press signalen kom väldigt sent i alla 3 lyften.

Sen kände jag att det inte var fullt fokus på tävlingen från min sida. Så trots allt tycker jag detta var ett bra genrep inför VM

TävlingUppvärmning


 

Fredag 2/5

Ser att det precis två veckor sedan jag skrev sist. Ska bli bättre på att uppdatera denna dagbok. Förra helgen var brorsan (han som gillar crazy frog) ner till Göteborg och hälsade på. Vi passade förstås på att träna. Jag gjorde några singlar på 162,5 i bänken. Kändes lätt även om jag inte fick den explosiva farten på vägen upp.

Redan nästa helg ska serie 2 köras och jag kommer köra den nere i Göteborg. Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska lägga upp träningen fram tills den. De troliga blir att jag kör tunga singlar i bänk på måndag och triceps på tisdag.

Här nedan är en bild på när brorsan kör axelpress.

 

Johan Hedman

 

 

 

Fredag 18/4

Det gick bra med tröjan i lördags. Jag kom ner med både 200 och 205 kg, och det kändes helt okej. Hela denna veckan har jag kört rätt lugnt. Har känt mig rätt sliten efter 2 tunga tröj pass förra veckan.

 

Lördag 12/4

Nu har jag varit i Borlänge sedan i måndags. Jag körde tröja i tisdags och gick ner till kloss med 210. Ska testa idag och gå hela vägen ner. Annars har träningen gått bra denna vecka då jag har kört på gamla gymet.

Sebbe sa ett ordspråk i veckan " Ett säkert vårtecken är när de skiter sig för Leksand i kvalserien". Rätt roligt och de verkar ju stämma rätt bra.

 

Lördag 29/3

Idag var jag och testade ett nytt gym som ligger rätt centralt i Göteborg, Exhale heter det. Det var ryggen som skulle få ett pass. De hade rätt många och bra maskiner och framförallt tunga hantlar. Faktum är att dom hade hantlar upp till 100kg vilket man inte ser varje dag. Det var skönt att träna ett pass och slippa Lugna Favoriter i högtalarna, på Exhale hade dom riktigt bra träningsmusik.
Det enda som var synd med Exhale och det är även det som gör att inte jag kan träna där är att det inte finns någon riktigt bra bänkpress-ställning (tex ER-Equipment).
På måndag blir det åter tillbaks till Slottskogen för bänkpress, tänkte ligga kvar på lite medeltunga vikter denna vecka för att ha tunga vikter i kroppen tills jag åker hem till Borlänge v.15

Torsdag 14/3

Körde idag lite tyngre i Dips. Har inte kört så tungt i den övningen sedan jag flyttade till Göteborg. Det är lite bredare grepp på ställningen här nere. 2 st 3or på 85 kg kändes riktigt bra.Fredag 29/2

Idag var det dags att testa nya Bänkpress tröjan. Jag har haft väldiga problem att få tag på den (38 NXG+). Alla återförsäljare hade slut så jag fick köpa en nästan ny av Christer Johansson/ Borlänge. Vilket kanske var bra, han hade bara kört något pass med tröjan, och då inte gått hela vägen ner till bröstet. När tröjan är så pass liten är det skönt om någon töjt ut den lite innan vilket Christer gjort åt mig med tidigare bänktröjor också.
Själva passet kändes riktigt bra och jag var ner till 10 cm kloss på både 210 kg och 220 kg. Även fast tröjan kändes väldigt liten så tror jag att jag får betydligt mera skjuts av den jämfört med den gamla tröjan (40 NXG+).
En liten tanke är att det kändes väldigt bra med katanan till kloss också. Men sen när man skulle köra hela vägen ner så blev det helt kass. Om det blir så även med denna tröja får framtiden utvisa. Givetvis så tror inte jag det. Katanan är sydd på ett annat sätt och hårdare i tyget. Denna modell är jag van att bänka med.  

Måndag 25/2

I slutet av förra veckan fick jag ett paket som var postat av RF. Det innehöll en kortlek. Jag trodde först att det bara var en present men kortleken hade även en baktanke och en annan innebörd. På baksidan av leken står detta:
” Att spela kort är roligt – men inte om man fuskar och inte följer spelreglerna. Likadant är det med idrott. Spela och tävla så gott du kan med de kort Du har fått tilldelat.

Som prioriterad idrottsutövare ingår Du i Riksidrottsförbundets Testing Pool och omfattas av kravet på vistelserapportering. Dessa regler har tillkommit för att Du ska känna trygghet att tävla i en drogfri miljö. Sköter Du dina kort väl visar Du din trovärdighet och bidrar till en dopingfri idrott

Det är samma regler som gäller i hela världen.

Rena vinnare finns alltid tillgängliga för dopingkontroll.”

I paketet fanns det även ett brev där de tog upp alternativa rapporterings system än de som finns idag. En fråga dem tog upp i brevet var ”Går det att ersätta nuvarande rapportering med GPS/annan teknik?” Svaret var då att ingen ännu vet. Delvis är det en rent teknisk fråga, delvis en praktiskt, ekonomisk, juridisk och etisk fråga.
Jag skulle däremot föredra GPS systemet då jag inte ser några nackdelar av att vara ständigt anträffbar. Dessutom tycker jag att dagens rapporteringssystem kan vara lite svårt när man är helt ny i en stad som jag är.

Hoppas fler fuskare åker fast under 2008 så att de med rätt kort kan vinna!

Måndag 11/2

Idag var det åter igen dags för bröst och axlar. Körde 2or på 150 och det kändes riktigt bra. Anledningen till att det gick bra var säkert för att man hade aggressioner från gårdagens Manchester derby i tankarnaJ …

Det som kändes i ena axeln förra veckan var som bort blåst och jag kunde köra på som vanligt.

Måndag 4/2

Idag var jag tillbaka på Slottskogsvallen och körde bröst och axlar. Körde lätt efter helgens tävling. 3 stycken 3or på 140 fick räcka och det är konstigt att det känns i kroppen efter tävling så pass mycket som det gör. Det är ju bara 3 lyft.

Det gjorde lite ont i en axel när jag körde just axlarna, nästan som en liten sträckning. Men det är nog inget allvarligt.

Har börjat köra mera konditions träning så det blir långa promenader. Vill väga in strax under 74 kg i maj på nästa serie.

Har nu bestämt mig för att köpa en storlek mindre på bänkpress tröjan. Den som jag har nu hjälper mig inte nog mycket och då vägde jag ändå mycket i lördags.

Lördagen 2/2

Tävling Göteborgs cup stod på dagens schema. Jag visste att jag var tung i kroppen Jag hade kontroll vägt mig några dagar före på jobbet och sett att jag var en bit över 76 kg.
Men det kändes som det spelade en liten roll denna tävling, ändå går man alltid ner lite när det är dags för tävling. Så jag vägde in på 75,2.
Själva tävlingen såg ut som de flesta tävlingarna har gjort de senaste åren för mig. 190 i första 200 i andra och bom på 210 i sista.
190 i första lyftet var riktigt lätt och jag är säker på att med en ny tröja så kommer 210. Som det är nu så måste jag ha det perfekta lyftet för att det ska gå vägen. Denna gång fick jag stången för långt ner på magen.
Men det var roligt att komma igång med en ny säsong och göra 200 så pass komfortabelt som det var.

 
StartChristian HedmanDagbokBilderHistoriaLänkar
All Rights Reserved Christian Hedman